Mi imamo EPBIH. Tamo nam se niko ne miješa i blokira osim nas samih. Situacija gora od dvije ostale elektroprivrede. Ko je krivac?Politika SDA i Stranke za BiH koji za 33 godine nisu imali nikakav značajniji projekt ulaganja. Slično kao sa sarajevskim vodovodom. Oni misle da će to vječno trajati.
Ima projekat Blok 7 kojeg su SAD u pocetku osporavale navodno jer ga grade Kinezi, a kada je General Motorsu receno da ce biti koristeni njihovi sistemi, prvo su rekli moze, a onda su potpuno blokirali projekat odustajanjem od istog. Interesantno je da im kineski projekti u energetski sektor gdje vladaju SNSD i HDZ ne smetaju
@LordEndGame Svima je interesu da prodaju svoju opremu.Kada je odustao General Electrical trebalo je tražiti ponude drugih ponuđača kao npr.: Siemens, neki japanski ili neki kineski ponuđači. Međutim Novalic je odmah odustao bez pokušaja sa nekim drugim. Isto vrijedi i za Nikšića. Opravdanje je bila viša cijena. Ali cijene svega usljed inflacije su otišle u nebo, pa i cijena kWh koji će rasti u budućnosti.
Prikaži sve komentare (55)