Treba znati da je trziste u BiH spekulativno do te mjere da je bolje da uzmete novac i bacite ga u Miljacku.Zasto bi neko uopste investirao u BiH fondove kad imamo bar 3 Americka index fonda od kojih mozemo imati siguran povrat.BiH ulaganje je prica o PIFBIG ,prevari boraca i slicno.Od skoro 30KM doveli su ga do toga da jedna obveznica vrijedi par feninga a dividende nikada nije bilo.
Ne mozes dobiti pristup Americkim index fondovima ukoliko nemas americko drzavljanstvo. Svi koji ti kazu da mozes ili muljaju ili je neka treca ruka koja uzima ogromne provizije. Obzirom da je BiH na svim mogucim sivim listama (zahvaljujuci koruptivnom narodu prije svega, jer politicari dolaze iz naroda), ne mozes cak ni otvoriti racun kod nekog normalnog brokera vani, ili i ako otvoris, imas masu ogranicenja.
Tig big mig fondovi su osnovani pro forme. Bilo jedino bitno da neko otkupi od naroda za 100 hiljada certifikate u vrijednosti 20 miliona i za te certifikate kupi firmu ili zgradu ( u stvari kupio je za 100 hiljada )
Prikaži sve komentare (26)