Imao crveni Pony ali ne ovaj kao na slici ovo je Pony adriatic na preklapanje kod mene je bio bez toga a brat imao BMX-a pa smo se mienjali. 1986 godine izlazi film RAD aka Paklena staza BMX koji je u Jugi dozivio nevjerovatnu popularnost 90tih. Pravile se staze po uzoru na film i izvodile vratolomije mada svi skoro su vozili Pony. Macija oka, one neke bobice na zicama, kabal od telefona oko zica za kocnice. guvernala oblijepljena izolir trakom. Zivot djetinjstvo.
U ratu mi je bio sve od prevoznog sredstva i do toga da sam isao po vodu sa njim. Cak smo stavljali dvije vanjske gume da ne pukne unutrasnja od stakla i svega sto je bilo po ulicama tada. Nesalomljivo biciklo.
Ali film RAD tj ta Paklena staza BMX kako smo ga mi zvali je bio apsolutni hit. Svi koji su culi za to i pogledali morali su imati biciklo mada malo ko je imao BMX a nije da se nije mogao nabaviti nego raja furala Pony. Znalo se prvo Violeta da se naucis i onda Pony. Ali naci dobru prasinu i napraviti "policajku" je bilo zakon.
Prikaži sve komentare (35)