Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imao crveni Pony ali ne ovaj kao na slici ovo je Pony adriatic na preklapanje kod mene je bio bez toga a brat imao BMX-a pa smo se mienjali. 1986 godine izlazi film RAD aka Paklena staza BMX koji je u Jugi dozivio nevjerovatnu popularnost 90tih. Pravile se staze po uzoru na film i izvodile vratolomije mada svi skoro su vozili Pony. Macija oka, one neke bobice na zicama, kabal od telefona oko zica za kocnice. guvernala oblijepljena izolir trakom. Zivot djetinjstvo.
U ratu mi je bio sve od prevoznog sredstva i do toga da sam isao po vodu sa njim. Cak smo stavljali dvije vanjske gume da ne pukne unutrasnja od stakla i svega sto je bilo po ulicama tada. Nesalomljivo biciklo.
Ali film RAD tj ta Paklena staza BMX kako smo ga mi zvali je bio apsolutni hit. Svi koji su culi za to i pogledali morali su imati biciklo mada malo ko je imao BMX a nije da se nije mogao nabaviti nego raja furala Pony. Znalo se prvo Violeta da se naucis i onda Pony. Ali naci dobru prasinu i napraviti "policajku" je bilo zakon.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Juga nama nije ni do koljena. Mi danas proizvodimo korumpirane politicare tako da cijeli svijet mozemo podmiriti. Sta uradise od onakve zemlje moj brate.
Treba ustati kad se izgovara velika riječ Jugoslavija! Ne smije se Jugoslavija izgovarati drugačije! Velika država!
Rogov BMX sa plasticnim sicom. Ako roditelji nisu mogli onda dobijes ko ja Komda BMX neki kineski.
Jadran imao ponyja,sa noznom kočnicom... kad zakocis kratko okretanje pedala bilo puno teže... isto kao da iz neke 5 brzine prebacio u 18...mi svi ostali bili ljubomorni što je zbog toga bio brži od nas hahah
Dok se buraz nije zamomcio nisam mogo da ga vozim. Do tad je bio sav izrauban, lanac spado, hrdjav. Kad sam doceko da bude moj, drugi put sjeo na njega, spao mi lanac, podero se u krivini. I sad imam oziljke od tog pada.
Nema dana da klix novinarčići ne izbace 10ak nostalgičarskih exYU tekstova. U to vrijeme na "mrskom" zapadu BMX je već bio na zalasku, a u Yugi pojam za biciklo koji su samo rijetki imali.
sivi metalik pony i plavi bmx... bmx jer se počeo furati a pony jer se morao imati rastavi, sastavi, popravi, pokvari, pa opet iznova... dušu sam mu vadio i rat je preživio... ali takve stvari na žalost ne prežive ljudsku glupost..
Prije jedini, a poslije najpopularniji bic.
1978, plavi Pony, Rog Ljubljana...ehh
Imao sam crvenog Ponya, nakon toga Rog Spider sa 18 brzina i amortizerom koji je još i dan danas tu, extra bicikl i kvalitetan u odnosu na ove Scott i dr cijenom.
Gola sirotinja
Rastavljo sam ga. satavljo podmazivo.znao Sam mu svaki zub. lager.Gdje preskace.dal koci jednako.krpijo gme .tz.Fleke.itd.Vozio bez guvernale sa rukama u letu.svaku stazu i pogazu od Ilidze do V.Bosne.natrag.Svaki cosag grada Sam znao .svaku ulicu kucu.svaki brjegi uvalu.svevsa mobil plavim ponijem koji je imao desetine naljepnica.koje su ga kicasto krasile.sa oredahom na izvoru koji je tad tekao zuborio..bez prestanka .
Ja sam imao plavu, pa me drugari sprdali da je pony za devojčice. Onda sam dobio bmx.
Nije bio los, ali kad smo mi vozili pony, njemacka djeca su vec imala bicikl sa najmanje 3 brzine. Takodje pucao var na sredini, stift na pedali se uvijek klimao ali eto nostalgija za proslim vremenima
Pucala caura od "frajlafa"....
Rog bio najbolji, zatim UNIS, a najgori bio Partizan Subotica. Mnogima bio nagrada za dobar uspjeh u skoli
Imao sam neku ludu sreću da sam dobio BMX odmah po njegovom dolasku kod nas. Šminka stroga. Ali Pony je bio ipak nekako brži na ravnom sa svojom legendarnom nožnom kočnicom. Ali zato na padinama BMX je dolazio do svoje magije. Pony je zaista bio vrhunski bicikl.