Socijalizam bivše Jugoslavije dao je više ovim narodima nego svi politički sistemi zajedno. Čak i danas kada ga formalno nema narodi bivše Jugoslavije žive sistem vrijednosti nasljeđen iz socijalizma i ne samo sistem vrijednosti već i nauku, obrazovanje i kulturu. To je nešto manje vidljivo u BIH ali Slovenija i Hrvatska su zadržali , jer su mogli , duh socijalizma sve do danas.
Pogedajte samo što smo bili prije socijalizma, jedno veliko povijesno ništa. Potucali smo se od imperije do imperije, bili roblje u svakom smislu riječi. Socijalizam je dovršio naš put u slobodu, izgradio nam škole, fabrike naš duh usmjerio na stvaranje a onda je došla dekadenca, crvena buržoazija koja je smatrala da Oni treba da vladaju, pa smo otišli retrogradno u nacionalizam i on nas je konačno uništio ali ne zadugo, ne zadugo ...
Iskreno ja o Titu ne mislim najbolje, imao je svoju revolucionarnu stranu i to podržavam ali pojava totalitarizma i pretvaranja svih odnosa medju ljudima u odnose moći, to ne mogu da podržim i neću. Taj pokroviteljski odnos Josipa Broza nad socijalističkim društvom takodjer ne mogu da podnesem jer naši su narodi borbom iogromnim odricanjima stvorili jedno čudo na planeti Zemlji.
Prikaži sve komentare (100)