Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tito im je dao sve.
Šta je Tito dao Srbiji? Samo je uništavao Srbe. Podjelio je Srbiju na pokrajine koja je u Jugoslaviju unijela ubjedljivo najveću teritoriju, što je kasnije poslužilo Kosovu da se otcjepi. Ostale republike je napravio cjelovite. Od BiH pravi cjelovitu republiku u kojoj muslimani, pravoslavci i katolici ne mogu očima da se gledaju. Hrvatskoj daje cijelo promorije itd.
Tito je dio istorije sviju nas iz bivše Jugoslavije,tako da ne treba da lazemo sami sebe kao neki.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Socijalizam bivše Jugoslavije dao je više ovim narodima nego svi politički sistemi zajedno. Čak i danas kada ga formalno nema narodi bivše Jugoslavije žive sistem vrijednosti nasljeđen iz socijalizma i ne samo sistem vrijednosti već i nauku, obrazovanje i kulturu. To je nešto manje vidljivo u BIH ali Slovenija i Hrvatska su zadržali , jer su mogli , duh socijalizma sve do danas.
Pogedajte samo što smo bili prije socijalizma, jedno veliko povijesno ništa. Potucali smo se od imperije do imperije, bili roblje u svakom smislu riječi. Socijalizam je dovršio naš put u slobodu, izgradio nam škole, fabrike naš duh usmjerio na stvaranje a onda je došla dekadenca, crvena buržoazija koja je smatrala da Oni treba da vladaju, pa smo otišli retrogradno u nacionalizam i on nas je konačno uništio ali ne zadugo, ne zadugo ...
Iskreno ja o Titu ne mislim najbolje, imao je svoju revolucionarnu stranu i to podržavam ali pojava totalitarizma i pretvaranja svih odnosa medju ljudima u odnose moći, to ne mogu da podržim i neću. Taj pokroviteljski odnos Josipa Broza nad socijalističkim društvom takodjer ne mogu da podnesem jer naši su narodi borbom iogromnim odricanjima stvorili jedno čudo na planeti Zemlji.
Tito će se sve više spominjati još 10-ak generacija a ove ublehe neće spominjati ni djeca
na deponiju i jednog i tog drugog sto hoce da zamijeni.to je isto
Sad im Tito kriv sto nisu znali da sacuvaju ono sto im je on ostavio.
Tito je bio i ostao zločinac. Spisak njegovih žrtava srpske nacionalnosti, tokom i poslije rata, broji se u desetinama hiljada.
Ako vas je Tito toliko izradio, malo je.
Tamo bi se prikazale historijske ličnosti koje su obilježile našu prošlost, od vladara srpskog kneza Višeslava, preko kralja Milutina, cara Dušana, Obrenovića, Karađorđevića, Draže Mihailovića i na kraju Slobodan Miloševića. Sve si nabrojao Saša. Tu bi mjesto morali imati i dokumenti(20000) koje vam je poklonio Predsjednik Turske, Zar ne? A možda ste ih i spalili, jer nema im nikakva traga veš 6-7 godina.
Mi smo govorili rođenim Beograđanima ko su. Nisu nas razumjeli. Valjda će sad. Izjednačili su četnicki i partizanski pokret prije koju godinu. Ovo se samo naziralo kad će se desiti. I kad će se stvarno ostvariti. Srbi antifašisti to je bilo nema njih više.
Najviše je pogriješio prema BiH. U grbu prvo 5,a kasnije 6 buktinja. Bosanski jezik. Bošnjaci kao narod, a ne muslimani. Dao da Srbi upravljaju BiH, ima još, ali dug komentar, neće dozvoliti.
U ovom tvom kazivanju najveći kočničar je bio Moša Pijade u dogovoru sa vrhom Hrvatske i nekima iz Beograda. No Bosanci su veoma oštro reagovali i sve došlo na svoje mjesto.
Historijski revizionizam u Mordoru...
Skloniti to iz Beograda i iz Srbije što pre.
Nisi daleko od istine !!! U SARAJEVU sigurno ima mjesta za tog velikana istorije ....sta god ko pricao....
Ima jašta neg ima. Bosance, one prave, nije sramota njihove 1000 godina stare istorije. Maršal Tito svakako ima svoje veliko mjesto u toj istoriji Fašisti mogu samo da mu "uše!
I Zvezdu i Partizan u koka rdu i nik cet preimenovati
TITO NIJE UMRO U LJUBLJANI U BOLNICI I U TO VRIJEME TO JE ISCENIRANO I UMRO JE NJEGOV DVOJNIK !!!
KADA SPOMINJETE MARŠALA USTANITE MIRNO I ODAJTE MINUT ŠUTNJE!!!
Mi u BiH smo do tog Tita najmanje dobili,nije nas cak ni priznavao kao narod,a ovi nasi bi jedva docekali da nam ga donesu ovamo.Stvarno smo za proucavanje.
prekrajanje istorije