Slučaj iz Kalifornije
313

Tata dobio puno skrbništvo nad sinom: Majka dječaka htjela odgajati kao nebinarnu osobu

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Samohrani otac Harrison Tinsley iz Kalifornije dobio je puno skrbništvo nad svojim četverogodišnjim sinom nakon što je na sudu tvrdio da ga njegova bivša djevojka i majka njihovog sina želi odgajati kao nebinarno dijete.

Harrison je postigao je nagodbu kojom mu je dodijeljeno puno skrbništvo nad Sawyerom, njegovim sinom, a što su pozdravili desničari u Americi.

"Znam da je dječak", rekao je Harrison za Daily Signal. "On želi biti dječak. On to odlučno izražava. Ako kažete bilo šta suprotno, on se jako uzruja, i jednostavno je suludo da ljudi, bilo koja osoba, guraju tu ideologiju djetetu, umjesto da im samo dopuštaju da budu sretni s onim što jesu", kazao je Harrison.

Dok je trajala borba za skrbništvo, Harrison je dao brojne intervjue u kojima je opisao kako se osjećao kad je vidio da majka njegovog sina oblači u haljine i stavlja mu šminku na lice.

Otac je o dobivanju punog skrbništva rekao: "Definitivno je prekrasan osjećaj boriti se za nešto tako teško i to zapravo postići. Samo želim pomoći većem broju ljudi da zaštite djecu. Želim zaštititi više djece. Mislim da je to bitka mog života."

Harrison je na sudu tvrdio da je majka njihovog sina "postala lezbijka" nakon prekida, a Sawyer je tada bio samo beba.

Harrisonovoj bivšoj djevojci prethodno je dodijeljeno zajedničko skrbništvo i navodno se identificirala kao nebinarna osoba, odgajajući Sawyera kao također nebinarnog.

Neki roditelji odluče odgajati svoju djecu kao nebinarne kako bi im "pružili slobodu da istražuju i izražavaju svoj rodni identitet bez ograničenja tradicionalnih rodnih uloga".