Najuporniji se odazvali
169

Giro di Sarajevo: Unatoč lošem vremenu ljubitelji biciklizma se provozali ulicama glavnog grada

D. J.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Tradicionalna rekreativna biciklistička vožnja Giro di Sarajevo, koja je do sada na ulice Sarajeva izvela hiljade biciklista, održana je danas u glavnom gradu BiH sa startom ispred Osnovne škole "Skender Kulenović" na Dobrinji.

Ove godine zbog najavljenih građevinskih radova, ruta je bila skraćena i vodila je od Dobrinje do Skenderije te se kolona biciklista vraćala do Vilsonovog šetališta.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika te brojnih radova na raznim saobraćajnicama u Sarajevu, broj učesnika je ove godine bio manji te je u vožnji sudjelovalo nekoliko stotina biciklista.

Organizatori su ranije naveli kako su se ipak odlučili ne odgađati ovaj tradicionalni događaj, kako bi uslišili želje sarajevskih biciklista i upriličili im još jedan biciklistički praznik u njihovom gradu.

Cijelu rutu su osiguravali pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i ona je bila blokirana za motorni saobraćaj, po sekvencama, kako je kolona biciklista prolazila.

Prijatelji udruženja Giro di Sarajevo, Škoda Bosna i Hercegovina, M-Bike Shop, Powerade Coca-Cola i Delegacija EU u BiH su pripremili vrijedne poklone koji su čekali učesnike na cilju na Vilsonovom šetalištu, uz zabavu za koju je zadužen DJ Nodi.

Podsjećamo, prethodnih godina Giro di Sarajevo okupljao je i više od hiljadu biciklista i ljubitelja rekreativnog načina života.