Zdrav i korisan
12

Ovaj tajni sastojak ​​može vam pomoći da udvostručite unos proteina i brže skinete kilograme

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Uključivanje pravih nutrijenata u vašu prehranu kako biste bili sigurni da jedete uravnotežene obroke je ključno za vaše cjelokupno zdravlje, posebno ako je vaš cilj gubitak težine.

Proteini, posebno, igraju vitalnu ulogu u rastu mišića, podršci imuniteta i regulaciji hormona. Međutim, može biti teško upakovati dovoljno proteina u svaki od vaših obroka kako biste ispunili svoje ciljeve – posebno ako slijedite biljnu prehranu ili vam je jednostavno dosta mesa.

Ipak, srećom, postoji jedan kremasti sastojak koji možete ušuljati u niz obroka kako biste povećali unos proteina i pomogli pri mršavljenju. Unesite kefir, napitak od fermentisanog mlijeka, koji potpuno mijenja igru ​​kada je u pitanju vaše zdravlje.

Caroline Margolis, Lifewayov registrirani dijetetičar, naglašava važnost proteina u našoj svakodnevnoj prehrani.

"Proteini su esencijalni nutrijent za svaku ćeliju u tijelu, kao što su rast i popravak mišića, podrška imunološkom sistemu i pomoć u regulaciji hormona. Osim toga, postoje neki dokazi da kada se protein jede u svakom obroku, to poboljšava rast mišića kod sportista. Proteini su također važni za kontrolu tjelesne težine, jer potiču sitost i pomažu u održavanju stabilnog šećera u krvi između obroka", objašnjava ona.

Uključivanje kefira u vašu ishranu je jednostavan, ali efikasan način da povećate unos proteina i podržite gubitak težine. Sa svojom kombinacijom visokokvalitetnih proteina i korisnih probiotika, kefir ne samo da vam pomaže da ispunite svoje prehrambene ciljeve, već i promovira cjelokupno zdravlje.