Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bajke razlika izmedju bijelog hljeba i hljeba od cijelih zitarica je samo 10 posto manje dize secer,smijesno za preporuciti
Glasakjte za SDA, nema boljeg lijeka za mrsavljenje
Neka pobijedi HDZ i SNSD,samo neka SDA i Bošnje izgube.
Da se zna: zrno zitarica sastoji se od ljuske ili omotaca, endosperma i klice. Povrsinski dio/omotac (mekinje) sadrzi vlakna, vitamine i minerale. Klica je bogata biljnim mastima. Endosperm je izvor hrane za klicu prilikom klijanja. Endosperm je sacinjen od skroba, a skrob je slozeni secer, polisaharid. Skrob, znaci secer, cini 60-70% zrna. Krompira npr., suha materija, sadrzi i do 80% skroba, tj. secera. Skrob se u organizmu razgradjuje u prosti secer, ali sporije, sto nas cini sitim.
*... Krtola kompira ...*
"... jedenje zobenih pahuljica ..." Neka mi cijenjeni/-a autor/-ica ovog clanka ne zamjeri: da sam ja kojim slucajem novinar, morao bi me posteno izdegeneciti, prije nego sto bih upotrijebio izraz 'jedenje'. Ne znam koliko je tu do_mene, ali imenica 'jedenje' poprilicno para moj jezicki osjecaj. Umjesto da sasvim pristojno kazemo 'jelo', 'konzumiranje/unosenje hrane', itd., cak i 'klopa'. Isto vazi i za 'tucnjava' (umjesto 'tuca'), 'lomljava' (umjesto 'lom'), itd.
Citat: "Cjelovite žitarice održavaju šećer u krvi stabilnim..."
Drska laž.
Jedeš do 18h i poslije samo voda
Trčanje jarane moj TRČANJE!
Gledano sa vjerskog aspekta, Bog je svima odredio broj koraka u životu pa ti trči jarane 🤣🤣🤣🤣. E zato ja gonim točak.
@leronimo Koja glupost sa bilo kog aspekta gledano :)
Samo kalorijski deficit ljudi moze skinuti visak kilograma. Slazem se da su najbolji ugljikohidrati uz rizu, krompir i tjesteninu ali moraš mrdati i srediti ishranu :)
OMG, ugljikohidrati je samo druga rijec za seceri.. slozeni ugljikohidrat je samo malo bolji secer, a krompir ti je ugljikohidrat sa najvecim glik indeksom kad se termicki obradi, dakle nema nezdravije hrane, inace prvobitno stocna hrana, a o tjestenini ne treba pricati. jedino si rizu "ubo".
pregldaj https://youtu.be/m3RPq6AXO90