Sadrže mnogo kalorija
0

Pet vrsta alkoholnih pića koje trebate izbjegavati u procesu mršavljenja

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Ukoliko želite izgubiti kilograme, ali vam se teško odreći alkohola, možda biste trebali barem izbjeći one koji sadrže velike količine kalorija.
Možda najgore od svega je činjenica da osim što alkoholna pića sadrže velike količine kalorija, zapravo nemaju nutritivnu vrijednost. Nutricionistica Georgia Chilton otkrila koja alkoholna pića uništavaju vaše napore da smanjite struk.

Pivo

Pivo je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića, ali pola litre može sadržavati između 200 i 300 kalorija. Stoga nutricionistica Chilton ističe da se odlučite za manje kalorične alternative.

Pina colada

Pina Colada je nažalost jedan od najkaloričnijih koktela, koji sadrži između 300 do 400 kalorija. Ovo piće sadrži vrhnje od kokosa koje je bogato mastima i kalorijama te sok od ananasa koji brzo povećava sadržaj šećera. Tipična porcija može sadržavati više od 15 grama masti što je gotovo petina preporučenog unosa za žene.

Daiquiri

Bilo da su smrznuti ili ne, Daiquiri dolazi u raznim okusima. Međutim, ova pića sadrže između 200 do 300 kalorija ovisno o veličini. Često se rade od unaprijed pripremljenih mješavina koje su poznate po tome što sadrže puno šećera. S obzirom na visok sadržaj dodanog šećera, vjerovatno ćete doživjeti skok šećera u krvi, a zatim nagli pad što će utjecati na vašu nivo energije i glad.

Ledeni čaj Long Island

S pet različitih vrsta alkohola u jednom piću (vodka, bijeli rum, gin, tekila i triple sec), Long Island ima vrlo visok udio alkohola , što zauzvrat znači visok udio kalorija. Ovisno o tome kako je napravljeno, ovo piće skupiti više od 500 kalorija. Pored velike količine alkohola, Long Island se dopunjavama gaziranim pićem i slatkim sirupom što dodatno povećava broj kalorija.

Espresso martini

Iako jedan od ovih koktela s kofeinom možda nije najveći u smislu broja kalorija, jer sadrži oko 200 kalorija po piću. Međutim, nutricionistica Chilton navodi da bi kombinacija alkohola i kofeina mogla biti problem.

"Istovremeno uzimanje kofeina s alkoholom ima višestruke kontraproduktivne učinke, uglavnom zato što je alkohol depresiv, a kofein stimulans. Ti učinci uključuju umor i sedativne učinke uzrokovane alkoholom, kao i povećan osjećaj budnosti, što može dovesti do povećanog prekomjernog pijenja", ističe.