Pokušajte i vi
0

Riješite se sala sa stomaka u dva jednostavna koraka

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Mnogi od nas žele da izgube salo oko stomaka, ali ne znaju odakle da počnu. Unatoč usvajanju zdravije prehrane i pojačavanju režima vježbanja, može se osjećati kao da težina pada svugdje osim vašeg srednjeg dijela.

Kako izgubiti tvrdoglavo salo u donjem dijelu trbuha koje "visi" kada skinete pantalone – posebno koristan savjet ako imate 35 ili više godina i smatrati da je gubitak težine veći izazov.

Ne možete uočiti gdje gubite salo. To znači da je jedini način da se smanji masnoća na stomaku "gubitak ukupne masti" iz vašeg tijela.

Prvi korak je osigurati da unosite "mali kalorijski deficit", koji uključuje unos neznatno manje kalorija od onoga što sagorite tokom dana. Da biste to izračunali, pomnožite svoju ciljnu težinu sa 12, to je broj kalorija kojem biste trebali težiti.

Ako unosite premalo kalorija, posebno kada ste stariji od 35 godina, to će usporiti vaš metabolizam, napominjući da bi to zapravo moglo ometati gubitak težine.

Zatim je važno sebi date sebi pufer od 200 kalorija dnevno, jer je veoma teško unositi isti broj kalorija svaki dan. Ovaj pristup je takođe "održiviji" u poređenju sa strogom niskokaloričnom dijetom.