Fizička transformacija
14

Trenerica izgubila više od 70 kilograma, otkrila čega se strogo pridržavala

I. S.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Trenerica Amber Clemens iz Wisconsina izgubila je više od 70 kilograma, a u procesu mršavljenja joj je naročito pomoglo nekoliko savjeta.

Naime, navela je da je ovu fizičku transformaciju postigla tako što je kod kuće pripremala obroke, konzumirala napitke bez šećera, ograničila jedenje grickalica, ubrajala deserte u dozvoljenu dnevnu količinu unesenih kalorija i postavila realni cilj u mršavljenju.

Navela je da sedmično jede samo dva obroka koja ne priprema kod kuće s obzirom na činjenicu da hrana u restoranima sadrži više masti, natrijuma i kalorija te manje vlakana i hranljivih sastojaka nego domaći obroci.

Napitke bogate šećerima zamijenila je mnogo boljim alternativama poput nezaslađenog ledenog čaja, sokova od povrća itd. Naravno, vodu konzumira u velikim količinama.

Amber je također navela da je konzumiranje grickalica direktno iz pakovanja "recept za katastrofu". Najbolje je da na tanjir istresete prihvatljivu količinu čipsa, smokija itd. i na taj način se uspijete kontrolisati u konzumiranju nezdravih stvari.

Kalorijski deficit je ključan faktor u gubitku težine. Ona je svaki dan uračunavala deserte u broj dozvoljenih kalorija kako bi spriječila prejedanje. Preporučila je redovno konzumiranje voća i hrane bogate kalcijem.