Brži gubitak kilograma
0

Želite smršaviti do ljeta? Napravite ove tri promjene u prehrani kako bi brže vidjeli rezultate

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Želite smršaviti do ljeta? Ukoliko vam ne ide od ruke, ove tri promjene će vam pomoći da brže dođete do željene kilaže.

Savjetnica za nutricionizam, Alanna Kate Derrick, te dijetetičarka Trista Best otkrile su male, ali utjecajne promjene u prehrani koje mogu donijeti značajne rezultate.

Konzumirajte nemasne proteine

Uključivanja nemasnih proteina u obroke veoma je važno kako bismo optimizirali metabolizam i očuvali čistu mišićnu masu. Štednja na proteinima može izazvati osjećaj gladi prije jela.

Uključivanje kvalitetnih izvora proteina poput pilećih prsa, ribe, tofua ili leće u obroke može nam pomoći da ostanemo siti i zadovoljni. Međutim, savjetuje se da pripazimo na veličinu porcija kako bismo izbjegli prekomjernu konzumaciju.

Unosite dovoljno probiotika

Probiotici su živi mikroorganizmi koji imaju koristi za crijeva te mogu doprinijeti poboljšanju probave i jačanju imunološkog sistema. Iako neka istraživanja sugeriraju povezanost između probiotika i gubitka težine, potrebna su daljnja istraživanja kako bi se utvrdili točni učinci na tjelesnu težinu.

Međuti, probiotička fermentirana hrana može pomoći hraniti "dobre" bakterije u crijevima, što nam može pomoći da izgubimo nekoliko kilograma.

Unosite dovoljno vode

Zamjena slatkih pića, poput gaziranih pića i sokova, zdravijim alternativama, naročito vodom. Mnoga od naših omiljenih pića vjerojatno su prepuna šećera, što bi moglo biti štetno za naše zdravlje iz nekoliko razloga.