Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nasa anketa niie relevantna, jer kod nas ljudi ocjenjuju cevape po tome koliki su a ne po okusu... kaze, ne valjaju mu cevapi, mali, kod ovof su bolji, gledaj koliki su...a oni puni hljeba i germe...
Jaka stranica u PM...20 lajkova dobila objava? Burger na drugom mjestu???
Sarma da bude bolja od ćevapa!
Ćevabdžinica San u Bijeljini kod parka.
Koji vam je ovo put da objaljujete istu listu rangiranih cevapdjinica?
A di su mljevenici
Nikad zeljo prije ferhatovica i u hariju su cevapi nidje veze..
Burger da bude ispred cevapa.Pa da li to ima ikakvog smisla.Glupi Amerikanci neznaju ni sta jedu a nemaju ni pojma gdje se oni nalaze
Ma meni je ćevap Tito.
Ja ne znam mnogo, ali sam u jedno siguran, najbolji ukus cevapa je u cevabdzinci Ilidzanka na sitobuskom terminalu Ilidza. Znaci ukus je nenadmasan. Ko nije probao neka obavezno proba, bas kao i doner na pijaci Ilidza - Fresh. Znaci vrh.
To su klasična nomadska jela. Fast, malo vatre, brza priprema i ukus zagarantovan. Al ovo gdje su dobra nigdje veze. Iz TZ perspektive taverna i limenka, nikad tu ne jedem, po prilično ispod prosjeka. Sarajevski čevap dobar al ostalo bzv. Somun vrh al suh i malu kad poručim ne pojedem. Travnički dobar, Banjalučki isto. Najbolje u životu pojeo i ponovio u Kladnju. Lepina, čevap, ambijent sve za 5.
Ne seri
zato na čarsiji čevap košta 1KM
Kakav zeljo ba, suh somun ko barut. Trazis kajmak da makar ne bude toliko suho, donese ti malter. Sarajlija zna cevap napraviti ali je somun nikakav. Gdje god drugo da odes ljudi fino poliju lepinu resiraju to i isjeku luk na kolutove, milina pojesti, vamo moras loviti luk, treba ti kasika.
Poliveni somun i luk u kolutovima...kad je to bila odlika pravog cevapa? Drzi se Tuzle i okoline, to je stari svjetski poznati cevabdzijski grad, posto se tamo tako sluze...
Daj papku nek polije...polili te Amin
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Naravno cevapi,ali vise janjetina ...
Cuj „Leberkäse“ od mljevenog mesa?!
Da, svinjske meso,masnoca, jetra i sve izmljeveno u kuteru u formu pastete a buni te rijec Käse(tokom godina rijec je izvrnuta u izgovorima u pokrajinama gdje se pravio leberkäse), forma je u pitanju, nacin pakovanja prije pecenja u pecnici...