Većina ljudi smatra da je jaje najjednostavnije jelo koje možete pripremiti, bilo da se radi o kuhanom, kajgani ili na oko. Međutim, možda ste ipak među onima koji to rade pogrešno.
Većina ljudi je naročito nespredtna kada trebaju napraviti jaje na oko. Obično im se dešava da donja strana bude prepečena, a da gornja ostane sirova, da im se jaje potpuno raspadne kada ga pokušaju prevrnuti i da na kraju ne dobiju to što su željeli.
Evo savjeta koji je zapravo najbolji način da ispržite jaje na oko, a da ono ne bude niti prepečeno, niti sirovo, već ravnomjerno pečeno.
Stvar je vrlo jednostavna, nakon što u istresete jaje u tavu u kojoj ga pržite, poklopite ga i tako ćete ispeći i gornji dio, bez da ga prevćete. Pogledajte video.
Možda vas zanima
Nakon agresije na BiH
Sjećate li se reklame iz 1998. za povrat imovine? Snimila su je bh. glumačka imena
Vezani članci
Za samo dvije sedmice
Veoma su hranjiva: Dijeta s kuhanim jajima pomoći će vam da postignete odlične rezultate
Čuvanje namirnica
Ovo se dešava kada jaja čuvate u zamrzivaču
Konzumirate li ih često