
Većina ljudi smatra da je jaje najjednostavnije jelo koje možete pripremiti, bilo da se radi o kuhanom, kajgani ili na oko. Međutim, možda ste ipak među onima koji to rade pogrešno.
Većina ljudi je naročito nespredtna kada trebaju napraviti jaje na oko. Obično im se dešava da donja strana bude prepečena, a da gornja ostane sirova, da im se jaje potpuno raspadne kada ga pokušaju prevrnuti i da na kraju ne dobiju to što su željeli.
Evo savjeta koji je zapravo najbolji način da ispržite jaje na oko, a da ono ne bude niti prepečeno, niti sirovo, već ravnomjerno pečeno.
Stvar je vrlo jednostavna, nakon što u istresete jaje u tavu u kojoj ga pržite, poklopite ga i tako ćete ispeći i gornji dio, bez da ga prevćete. Pogledajte video.
Možda vas zanima
Pregovori u završnoj fazi
Džeko uoči velikog derbija riješio pitanje budućnosti, predsjednik mu nudi i funkciju nakon karijere
Četvrtfinale Kupa BiH
Određen sudija za duel Sarajeva i Zrinjskog, jedino na utakmici Borca neće biti VAR-a
Vezani članci
Korisne preporuke
Ove namirnice bogate su željezom: Uvrstite ih u svakodnevnu ishranu
Razotkrivanje mitova