Većina ljudi smatra da je jaje najjednostavnije jelo koje možete pripremiti, bilo da se radi o kuhanom, kajgani ili na oko. Međutim, možda ste ipak među onima koji to rade pogrešno.
Većina ljudi je naročito nespredtna kada trebaju napraviti jaje na oko. Obično im se dešava da donja strana bude prepečena, a da gornja ostane sirova, da im se jaje potpuno raspadne kada ga pokušaju prevrnuti i da na kraju ne dobiju to što su željeli.
Evo savjeta koji je zapravo najbolji način da ispržite jaje na oko, a da ono ne bude niti prepečeno, niti sirovo, već ravnomjerno pečeno.
Stvar je vrlo jednostavna, nakon što u istresete jaje u tavu u kojoj ga pržite, poklopite ga i tako ćete ispeći i gornji dio, bez da ga prevćete. Pogledajte video.
Možda vas zanima
Savjeti za mršavljenje
Koliko dugo bi vaši kardio treninzi trebali trajati ako želite izgubiti kilograme
Bili u vezi četiri godine
Nataša Bekvalac nakon smrti Miodraga Kostića podijelila pjesmu koju mu je posvetila: Njena velika ljubav
Vezani članci