Priprema se brzo i lako, a okus je prosto nevjerovatno dobar.
Sastojci koji su vam potrebni za pripremu biskvita su sljedeći:
1 Muffins čokolada Dolcela 2 jaja 100 ml ulja 100 g čokolade 30 ml likera od badema (ili narandže)
Fil:
1 Puding okus čokolada Dolcela 400 ml mlijeka 100 g čokolade 60 g šećera 1 Bourbon Vanilija šećer Dolcela 80 g maslaca 100 g Lino Lade Gold 4-5 korneta (raznih veličina) kokos u prahu za posipanje bijele i zlatne kuglice za ukrašavanje
Način pripreme:
Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaja, ulje, liker i 150 ml vode. Pomiješajte mikserom u jednoličnu smjesu pa umiješajte istopljenu čokoladu.
Tijesto izlijte u maslacem namazan kalup za torte prečnika 24 cm. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta.
Za to vrijeme napravite kremu. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i dodajte čokoladu da se otopi.
Umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte nekoliko minuta da se puding zgusne. Sklonite s vatre i odmah dodajte maslac.
Dobro promiješate i ostavite kremu da se hladi, pri tome više puta promiješajte smjesu da se izbjegne hvatanje korice na površini.
Kad je biskvit pečen i ohlađen prerežite ga popola i premažite kremom. Poklopite drugim dijelom biskvita i ostavite u frižderu da se krema dobro ohladi.
Premažite površinu torte Lino Ladom Nougat. Kornete (koje narežete na razne veličine) također premažite Lino Ladom Nougat i složite po površini.
Sve pospite kokosovim brašnom i ukrasite bijelim i zlatnim kuglicama.