Brzo i jednostavno
27
Donosimo recept uz pomoć kojeg će se stari hljeb pretvoriti u slasne zalogaje
L. R.

Recept kojeg mogu spremiti i početnici © Shutterstock
Hljeb je neizbježna namirnica prilikom serviranja mnogih obroka, ali kojeg mnogi izbjegavaju jesti ako nije svjež. Zbog toga vam donosimo brzi recept uz pomoć kojeg ćete stari hljeb pretvoriti u slasne zalogaje, a spremanje obroka pogodno je i za početnike.
Uključite rernu da se grije na 220 stepeni. Dok se rerna grije, pripremite ove sastojke:
- narezane kriške hljeba
- nekoliko kašika mlijeka
- žuti sir
- šunka ili neki drugi suhomesnati proizvod
- origano
Ukoliko imate cijeli hljeb, narežite ga na deblje kriške. U tepsiju najprije stavite papir za pečenje, a potom poredajte kriške hljeba. Uzmite mlijeko i natopite hljeb kako bi bio mekši.
Potom dodajte šunku, salamu ili bilo koji drugi suhomesnati proizvod koji imate. Preko toga naribajte sir i pospite origanom. Stavite jelo u zagrijanu rernu i pecite ga 10 minuta.
Ukoliko ne jedete meso, uvijek možete dodati neku drugu namirnicu koju nije potrebno dugo peći, a recept možete obogatiti nekom drugom namirnicom poput maslina ili cherry paradajza.
Možda vas zanima
Vezani članci
Upozorenje ljekara
Zašto nikada ne biste trebali konzumirati jestivi dio pljesnivog hljeba
Izbjegnite jednu grešku
Mnogima omiljeno jelo: Jednostavan trik pomoći će vam da tijesto za pizzu bude prozračno
Za poseban okus