Foto: Coolinarka
Ukoliko volite sir u različitim varijantama, ali i šampinjone, isprobajte ovaj recept.
Jelo će biti spremno za posluživanje za samo 45 minuta, a recept smo pronašli na Coolinarki.
Sastojci za tri osobe
- 12 velikih šampinjona
- 20 g maslaca
- 100 g svježeg sira (ili ricotte)
- 1 češanj češnjaka
- 1 kašičica Vegeta Maestro peršuna
- prstohvat Vegeta Maestro mljevenog crnog papra
- so
- 80 g naribanog polutvrdog sira (cheddar)
- 1 kašika krušnih mrvica
- 1 kašika naribanog parmezana
Priprema
- Šampinjone očistite, operite i osušite. Klobuke odvojite, a stapke sitno nasjeckajte.
- U posudu stavite nasjeckane stapke i prelijte ih maslacem koji ste zagrijali do vrenja.
- stavite nekoliko minuta, pa dodajte svježi sir, nasjeckani češnjak, peršun, mljeveni crni papar, sol i naribani sir. Sve dobro promiješajte da dobijete nadjev.
- Šupljine kalupa za muffine (12) premažite uljem.
- Pripremite smjesu od krušnih mrvica, peršina i parmezana.
- Klobuke umočite u smjesu i stavite u šupljine kalupa. Preko njih nanesite smjesu sa sirom (možete i slastičarskom vrećicom sa širim otvorom). Pospite preostalom smjesom s krušnim mrvicama.
- Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima
U pretposljednjem kolu
Nije baš sve crno: Zmajevi osigurali mjesto u trećem šeširu na žrijebu kvalifikacija za SP
Vezani članci
Dodajte ih u jelovnik
Četiri najzdravije vrste sira koje možete uvrstiti u svoju ishranu
Od gotovih jufki