Brzi recept
5

Iskoristite stare žitarice i napravite ukusne hrskave kolačiće

Dž. L.
Foto: Tom Hunt/The Guardian
Foto: Tom Hunt/The Guardian
Kada vaše žitarice više nisu svježe, možete ih učiniti ponovo hrskavim pečenjem u pećnici ili ih možete iskoristiti za pravljenje hrskave poslastice po receptu britanskog kuhara Tom Hunta.

Brojni su načini kako iskoristiti stare žitarice, od toga da ih zdrobite u krušne mrvice ili ukuhate u puding, ali Huntovi kolačići od starih žitarica mnogima su omiljeni brzi desert.

Ovi kolačići nešto su manje slatki, što ih čini pogodnim za sve uzraste. Priprema slastice traje desetak minuta, a možete je servirati otprilike sat vremena nakon pripreme, piše Guardian.

Potrebno vam je 90 grama tamne čokolade, izlomljene na sitne komade, 50 grama kokosovog maslaca, 40 mililitara javorovog sirupa, malo soli, 75 grama napuhane riže i drugih žitarica te 40 grama sušenog voća i sjemenki.

Najprije otopite čokoladu s kokosovim maslacem, javorovim sirupom i solju. Potom u otopljenu čokoladu ubacite žitarice i miješajte dok se ne sjedine, a zatim smjesu poredajte u manju tepsiju. Sušeno voće i sjemenke sipajte po vrhu tepsije, a zatim slasticu ostavite u lednjak otprilike sat vremena.

Kada se dovoljno zamrzne, možete izrezati kolačiće po vašoj želji.