Isprobajte ga
0

Jamie Oliver podijelio jednostavan, ali itekako koristan savjet za pravljenje savršenih poširanih jaja

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mnogi ljudi ne mogu zamisliti idealan doručak bez poširanih jaja, a Jamie Oliver je podijelio jednostavan savjet koji je zapravo ključan za njihov idealan okus.

"Jedini način da savršeno poširata jaja je da koristite svježa jaja - kraj priče. Kada budete išli u kupovinu, uzmite jaja koja se nalaze na kraju police", rekao je.

On smatra da radnici često najsvježija jaja stavljaju pozadi. Prilikom pripremanja, prokuhajte vodu, a zatim sklonite šerpu sa šporeta i sačekajte da mjehurići nestanu.

On preporučuje da prvo razbijete jaje u zdjelu, a ih pažljivo stavite u vodu.Kako bi ona bila savršeno mekana, pripremajte ih otprilike tri minute. Jamie kaže da bi jaja na kraju izgledom trebala podsjećati na mozzarellu.

Poslužite ih na kriškama tosta. Za fini, kremasti okus preporučuje da dodate malo avokada. Ukoliko ne preferirate avokado, savjetuje da na tost dodate komadiće lososa.