Ponekad vam se jede nešto slatko, ali ne želite ići u slastičarnu niti praviti desert koji iziskuje previše vremena. Tiramisu je omiljeni talijanski slatkiš od natopljenih piškota koje su prelivene bogatom kremom od šlaga i mascarpone sira.
Ovaj recept je jedinstven, jer se pravi mnogo brže od originalne verzije i možete ga napraviti i za nenajavljene goste. U ovaj tiramisu ne idu jaja, što dosta ubrzava proces pripreme. Kitchennostalgia je ovaj recept stavila na Pinterest, gdje je odmah postao hit.
Sastojci:
- 240 ml šlaga
- 225 g mascarpone sira
- 2-3 žlice šećera
- 1 žličica vanilije
- 1 žličica arome ruma
Umutite čvrst šlag, dodajte šećer i aromu vanilije. Nastavite miksati, pa dodajte mascarpone sir i aromu ruma.
Ulijte skuhanu kafu ili Nesquik u dublju posudu i umačite piškote. Tako natopljene ih poredajte u dublju posudu ili plastičnu kutiju veličine 15×24 centimetra.
Kada poredate cijeli red piškota, prelijte ih kremom. Poravnajte kremu i poredajte još jedan red piškota. I njega prelijte kremom.
Na kraju, kolač stavite u frižider i ostavite ga dva ili tri sata. Prije služenja pospite tiramisu kakao prahom.