Savršen slatkiš
26

Jeste li čuli za tiramisu bez jaja? Probajte ovaj kremasti desert

K.B.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Kremasti tiramisu je slatkiš koji je idealan za one momente kada vam se jede nešto neodoljivo kremasto, a stranica Kitchennostalgia donosi vam recept za jednostavan desert bez jaja.

Ponekad vam se jede nešto slatko, ali ne želite ići u slastičarnu niti praviti desert koji iziskuje previše vremena. Tiramisu je omiljeni talijanski slatkiš od natopljenih piškota koje su prelivene bogatom kremom od šlaga i mascarpone sira.

Ovaj recept je jedinstven, jer se pravi mnogo brže od originalne verzije i možete ga napraviti i za nenajavljene goste. U ovaj tiramisu ne idu jaja, što dosta ubrzava proces pripreme. Kitchennostalgia je ovaj recept stavila na Pinterest, gdje je odmah postao hit.

Sastojci:

  • 240 ml šlaga
  • 225 g mascarpone sira
  • 2-3 žlice šećera
  • 1 žličica vanilije
  • 1 žličica arome ruma
  • 200 ml jake kave ili Nesquika
  • 200 g piškota
  • kakao za posipanje
  • Priprema:

    Umutite čvrst šlag, dodajte šećer i aromu vanilije. Nastavite miksati, pa dodajte mascarpone sir i aromu ruma.

    Ulijte skuhanu kafu ili Nesquik u dublju posudu i umačite piškote. Tako natopljene ih poredajte u dublju posudu ili plastičnu kutiju veličine 15×24 centimetra.

    Kada poredate cijeli red piškota, prelijte ih kremom. Poravnajte kremu i poredajte još jedan red piškota. I njega prelijte kremom.

    Na kraju, kolač stavite u frižider i ostavite ga dva ili tri sata. Prije služenja pospite tiramisu kakao prahom.