Duže ostaju svježi
0

Kako spriječiti da vam krastavci u frižideru omekšaju za tri dana: Isprobajte ovu metodu

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Jednostavan, ali efikasan trik za skladištenje krastavaca obećava da održava zeleno povrće svježim i hrskavim na duže vrijeme.

Kuharica Kathleen Ashmore, poznata kao @katcancook na društvenim mrežama, podijelila je svoju metodu čuvanja na TikToku.

U videu, Kat kaže: "Ovi krastavci su stari 10 dana. Pokazat ću vam kako da čuvate krastavce da ostanu fini, svježi i hrskavi i da ne omekšaju za tri dana".

@katcancook

Replying to @lovinlife97 money saving cucumber storage tip 🥒 #producestorage #budgetgroceries #budgetgrocerytips

♬ Cooking show, cute piano violin - ISAo
Za početak, Kat savjetuje da ambalažu u kojoj krastavci dolaze iz trgovine odmotate i reciklirate, jer je odslužila svoju svrhu i više nije potrebna.

Ona nastavlja: "Način na koji se proizvodi transportuju često nije način na koji proizvodi treba da se skladište. Malo ćemo ih isprati i osušiti papirnim ubrusom."

Prema Kat, krastavci imaju dva "neprijatelja" - kisik i vodu.

"Premalo ili previše bilo kojeg od njih će ih natjerati da se 'okrenu protiv vas'", objašnjava ona. "Krastavci su puni vode pa ono što želimo je da upiju vlagu".

Potom je pokazala kako je uzela vrećicu sa zatvaračem te u nju stavila papirne ubruse. Naposlijetku je dodala krastavce u vrećicu, zatvorila je i ostavila u frižider.

"Papirni ubrus će vam pomoći da upije višak vlage kako bi vaši krastavci ostali svježi", pojasnila je na krjau.