Velika završnica
45

Koncertni vikend na Moba Street Food Festivalu: Soul Fingers, Adi Šoše i Narodni orkestar Mostar

D. J.
Foto: Press
Pred nama je velika završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala koji od 23.8., na platou iza Stare gimnazije, okuplja majstore za vrhunske delicije iz različitih svjetskih kuhinja i ljubitelje slasnog zalogaja, uz fantastičan koncertni program u suradnji s Open City Mostar festivalom.

Za sve ljubitelje soula i funka, u petak 1.9. pravi šou napravit će Soul Fingersi koji svojim umjetničkim izričajem i energijom nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

U dugogodišnjoj karijeri na mnogim festivalima dijelili su pozornice s velikim imenima poput BB Kinga, The Blues Brothers Banda, David Bowieja, Eddie Floyda i drugih. Neumorni šoumeni prepoznatljivog stila, nevjerojatnom i zaraznom energijom držat će vas na nogama cijelu noć.

Dan poslije, u subotu 2.9. je rezerviran za jednog od najtraženijih mladih talentiranih muzičara u regiji, Adija Šoše. Karijeru je započeo u regionalnom takmičenju 'Zvezde Granda', nakon čega je uslijedila suradnja s bendom Miligram, a otkako je "uplovio u solo vode" ništa ga ne može zaustaviti.

Šarmantni Mostarac jedinstvenom bojom glasa, neodoljivom karizmom i ljubavnim pjesmama začas je osvojio srca publike u cijeloj regiji. Šteta, zar ne; Suvenir; Od jeseni do proljeća, samo su neki od poznatih Adijevih hitova koji će u subotu odjeknuti Mostarom.

Ovogodišnju festivalsku priču u nedjelju 3.9. zaokružit će Narodni orkestar Mostar s lijepom muzičkom pričom koja će vam razgaliti srca.

Narodni orkestar Mostar sačinjen od istaknutih muzičara i pjevača grada Mostara i okoline okupio se s ciljem očuvanja narodne i tradicionalne muzike ovih prostora. Pored sevdalinke po kojoj su prepoznatljivi njeguju i starogradsku, romsku, te dalmatinsku muziku. Narodni orkestar Mostar na ljetnoj pozornici Mobe obećava završnicu za pamćenje.

Za ugođaj ljetnih noći uz omiljene ritmove na Mobi vas svako veče pokreće u različitim ritmovima i Moba resident DJ - DJ Kiiwi.

Ni za najmlađe ne nedostaje zabave u Kids Zoni. Veliki napuhanac je mjesto iskrenog dječjeg smijeha i aktivnosti. Također, u petak i subotu od 19 sati do 21 sat, djeca od 4 do 12 godina, mogu postati mali znanstvenici i prisustvovati Tinker Labs radionicama. U subotu u 19 sati ne propustite predstavu 'Vuk i kozlići' u izvedbi Lutkarskog kazališta Mostar iz ciklusa predstava pod nazivom Bajka TO GO. Festivalska avantura se nastavlja. Izbora je mnogo, a vremena još sasvim dovoljno da probate različite gastro specijalitete, glasno zapjevate i uživate u festivalskoj magiji koja traje do nedjelje. Ulaz na Mobu kao i sve koncertne večeri je slobodan.