Bogat program
0

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

I. S.
Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala, gastro-muzičke avanture koja se održala od 28. 8. do 8. 9. 2024. na platou iza Stare gimnazije.

Kroz punih 12 festivalskih dana prošlo je nekoliko desetina hiljada posjetitelja. Još jednom se dokazalo da su hrana i muzika univerzalni jezici jer su se na Mobi družili vidno raspoloženi lokalci, posjetitelji iz cijele BiH i regije te brojni turisti iz Njemačke, Švedske, Engleske, Indije, Amerike… 

Imali su priliku degustirati različitu street food hranu te gastro inovacije, uživati u raznovrsnom koncertnom programu i ostalim sadržajima za sve uzraste, a čak ni rijetke posjete kiše nisu uspjele pokvariti atmosferu, raspoloženje i apetit ljubitelja street food kulture.

U samoj završnici koncertnog programa festivala, brojni posjetitelji različitih generacija uživali su u koncertima i fantastičnoj atmosferi za koju su se pobrinuli Narodni orkestar Mostar, Vojko V, Džejla Ramović i tribute band Naopaka bajka.

Osim posjetitelja, oduševljenje organizacijom, lokacijom i ukupnim dojmom festivala izrazili su i izlagači koji su svakog festivalskog dana vrijedno i s velikim entuzijazmom pripremali svoje slasne specijalitete.

Brojni sponzori, institucije i pojedinci su podržali Moba Street Food Festival, a organizatori su posebnu zahvalnost iskazali Gradu Mostaru i gradonačelniku Mariju Kordiću kojeg su pozvali na pozornicu da se kratko obrati posjetiteljima. Kordić je istaknuuo kako upravo ovako zamišlja svoj grad - da se družimo zajedno, da se veselimo, da nam je lijepo i da on podršku ovakvog događaja smatra iznimno važnim za Mostar.

"Međutim, zahvala ide definitivno ovim ljudima, ja samo radim svoj posao, ali oni su ti koji su ovo organizirali. Naravno da ćemo mi kao grad ovo podržavati i da ćemo nastaviti u ovom konceptu dalje. Sve vas volim, uživajte, družite se. Vidite da ima puno gostiju, grad Mostar priča jednu strašno lijepu novu priču i u tom smjeru nastavljamo dalje", naglasio je Kordić.

Moba Street Food Festival, u organizaciji Udruge Moba, treću godinu zaredom bio je sinonim za ukusnu hranu i savršeno mjesto za druženje u srcu Mostara. Organizatori se zahvaljuju svima koji su sudjelovali na ovogodišnjoj Mobi i svima koji su svojim prisustvom i ove godine uljepšali i podržali ovu posebnu gastro-muzičku priču. Nema sumnje da je ovaj festival osigurao kultni status na street food sceni pa je svakako vrijedno držati sva osjetila otvorenim i čekati na iduće izdanje Moba Street Food Festivala.