Ipak, otkriven je pravilan način čuvanja lubenica u kuhinji koji će produžiti njihov rok trajanja za čak dvije dodatne sedmice.
Kulinarska stručnjakinja Christina Orso podijelila je savjet kako je najbolje mjesto za čuvanje lubenica u tamnom prostoru udaljenom od bilo kakvih izvora topline, kao što su pećnica, mikrovalna pećnica i friteza. Najbolja opcija je staviti lubenicu iza kuhinjskog pulta ili na neku policu gdje ne dopiru svjetlost i toplina.
"Kad dođem kući, čuvam cijelu lubenicu na sobnoj temperaturi, dalje od izravne sunčeve svjetlosti. Cijela lubenica ima duži rok trajanja od narezane lubenice", objasnila je.
Iako zvuči čudno, lubenicu treba držati podalje od drugog voća, s obzirom na to da ga ono može pokvariti. Vrlo je osjetljiva na plin etilen, prirodni hormon rasta koji proizvodi voće poput banane, jabuke i avokada. Previše voća na jednom mjestu rezultirat će prevelikom količinom etilena, zbog čega će doći do truljenja.