Sastojci koji su vam potrebni su jedna mrkva, jedna tikvica, jedna manja glavica crvenog luka, malo peršuna, sto grama soli, mala kašika ulja i jedan manji krompir.
Od ove smjese možete napraviti decet kockica, a sastojke možete prilagođavati vašem ukusu.
Priprema:
-
Sastojke je potrebno isjeći na što sitnije dijelove te staviti u teflonsku tavu u kojoj se neće zalijepiti za površinu tave, dodati malo vode i izdinstati dok sva tekućina iz povrća potpuno ne ispari.
-
U tavu dodajte sol i ulje i nastavite miješati
-
Izmrvite sastojke i vratite ih na tavu kako bi se osušili
-
Kad dobijete gustu smjesu, sklonite je s vatre i rasporedite po papiru za pečenje.
-
Napravite pravougaonik debljine jedan centimetar te ih zamrznite na 12 sati
-
Isjeckajte na kockice
-
Svaku kockicu pojedinačno umotajte u papir za pečenje i ostavite u frižider (to je ispravan način čuvanja)