Napravite mekane i sočne teleće ili juneće šnicle veoma jednostavno i bez prženja
Mnogi su navikli šnicle pržiti u tavi uz neki sos, ali uz ovakav način pripreme meso nerijetko završi žilavo, suho ili prepženo, naročito ako je riječ o junetini koju je teže spremati. Stoga, donosimo vam recept bosanskih domaćica koji garantuje da ćete dobiti mekano i sočno meso, čak i drugog dana nakon kuhanja.
Za pripremu jela potreban vam je kilogram teleće ili juneće šnicle. Izrežite meso na šnicle debljine otprilike jedan do jedan i po centimetar te ih istucite s jedne i druge strane.
Potom šnicle s jedne strane posolite, a s druge strane pospite vegetom. U nauljenu šerpu stavite jedan red takve šnicle te pospite izrezanim peršunom i bijelim lukom. Zatim redajte drugi red šnicle, peršuna i bijelog luka, a potom i treći. Od jednog kilograma mesa trebali biste dobiti otprilike tri reda mesa.
Tako pripremljenu šniclu u šerpi zaspite sa jednom čašom vode i pustite da zavrije na visokoj temperaturi. Potom temperaturu smanjite na najmanju, a šerpu poklopite i ostavite šniclu da se dinsta otprilike sat do sat i po vremena. Kada nakon toga voda ispari, dobit ćete ukusnu i mekanu šniclu u sopstvenom sosu.
Dinstanu šniclu poslužite uz krompir, rižu, tikvice ili neki drugi prilog. Prijatno.