Da biste napravili ovo bolivijsko jelo, potrebno vam je:
430 grama brašna So 100 grama putera 100 mililitara vode 2 glavice crvenog luka 4 glavice mladog luka Prah od paprike Biber Čili 430 grama odreska
1 skuhano jaje 50 grama zelenih maslina
Priprema:
Brašno istresite u posudu, zatim dodajte prstohvat soli i puter.
Ulijte vodu i mijesite dok ne napravite gustu smjesu.
Izvaljajte tijesto pmoću oklagije, te sa kalupom izrežite tijesto koje ćete kasnije oblikovati u empanadu.
Istopite puter na tavi, te kada se ugrije dodajte luk i dinstajte ga na laganoj vatri.
Dodajte mladi luk, prah od paprike i sol, te dinstajte dok ne poprimi drugu boju. Zatim dodajte biber i čili.
Dodajte kockice odreska i miješajte dok se ne iskuha.
Zatim sve istresite u posudu i pomiješajte sa jednim kuhanim jajetom i maslinama.
Ovu mješavinu zatim raspodjelite na jednake dijelove i ubacite u tijesto, oblikujte empanadu i stavite da se peče deset minuta na 220 stepeni.