Ovaj ukusni čokoladni kolač je idealan izbor za tople dane s obzirom da se ne mora peći. Recept za ovaj ukusni desert pronašli smo na YouTube profilu pod nazivom Natašine slastice.
Potrebni sastojci:
-
300 ml vode
-
dvije kašike šećera
-
130 g margarina ili maslaca
-
300 g petit keksa
Za kremu:
-
500 g mascarpone sira
-
500 ml slatkog vrhnja
-
120 g tamne čokolade
-
120 g mliječne čokolade
- 120 g bijele čokolade
Prvo napravite koru za kolač tako što ćete izlomite 300 g petit keksa, potom u lonac dodajte 130 g margarina ili maslaca, dvije kašike šećera, 100 g tamne čokolade i 300 ml vode te kuhajte dok se sastojci ne istope i sjedine. Potom smjesu prelijte preko keksa i sjedinite te je rasporedite u kalup i ostavite u frižider da se ohladi, a potom pripremite kreme.
U 120 g bijele čokoladede dodajte 30 ml slatkog vrhnja, istopite čokoladu na pari. Zatim isti postupak ponovite i sa 120 g mliječne i tamne čokolade. U veću zdjelu dodajte 500 g mascarpone sira i 410 ml slatkog vrhnja potom izmiksajte sastojke, a smjesu podijelite na tri jednaka dijela.
U sva tri dijela pripremljenu čokoladu - mliječnu, tamnu i bijelu. Nakon što su kreme gotove, vrijeme je da ih nanesete na koru. Prvo nanesite kremu od tamne čokolade, potom od mliječne, a na kraju od bijele. Na kraju kolač stavite u frižider.