Naime, u obroke biste trebali dodati namirnice koje sadrže veliku količinu vlakana. Neke od tih namirnica su: kelj, špinat, paradajz...
"Vlakna se probavljaju sporije od ostalih nutrijenata, tako da ćete duže ostati siti. Novo istraživanje pokazalo je acetat, koji se nalazi u vlaknima, može signalizirati našem mozgu da smo siti i da prestanemo jesti", rekla je nutricionistkinja Trista Best za magazin Eat This, Not That.
Osim za hidrataciju, voda je korisna i za održavanje sitosti. Nakon jela biste uvijek trebali popiti čašu vode, a ne neki drugi napitak napravljen od umjetnih zaslađivača.
"Šećer i umjetni zaslađivači stvaraju reakciju glukoznu i inzulinsku reakciju za koju se zna da uzrokuje prejedanje kasnije u toku dana", dodala je.
Hrana koju morate duže žvakati, poput jabuka, celera i mrkve, će vas isto tako zasititi. Spomenute namirnice također sadrže veliku količinu vode.
"Tijelo mora raditi duže kako bi ih uspjelo probaviti. Rezultat toga je više sagorjelih kalorija i osjećaj sitosti. Zato je ovakva hrana odličan dodatak svakom obroku ili užini", kazala je.