Isprobajte i vi
2

Ovaj sastojak čini vaše jela od mljevenog mesa neodoljivim

Piše: A. Ć.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Recepata za jela od mljevenog mesa ima mnogo, ali među najomiljenijima su pljeskavice, ćevapi, ćufte i šnicle. Iako su ova jela vrlo jednostavna za pripremu, postoje određeni trikovi koji mogu značajno poboljšati njihov ukus.
Jedan od tih trikova je dodavanje jednog neobičnog sastojka u smjesu za meso, koji može učiniti da vaša jela postanu mnogo sočnija i ukusnija.

Naime, ako želite da vaši ćevapi, ćufte ili šnicle budu sočniji, potrebno je da u smjesu dodate šećer.

Iako možda zvuči iznenađujuće, šećer zapravo balansira ukuse u jelu i pomaže ako su ćufte ili faširane šnicle previše slane ili kisele. Osim toga, šećer doprinosi stvaranju hrskave korice koja će učiniti jelo još ukusnijim.

Važno je da ne pretjerate sa šećerom - dovoljno je da dodate jednu ravnu kašičicu na kilogram mljevenog mesa. Ako želite da još više poboljšate ukus, možete dodati i malo ključale vode.

Ovaj mali trik će sigurno učiniti da vaša jela od mljevenog mesa budu sočnija, sočnija i neodoljivo ukusna.