Patlidžan salata savršena je kombinacija s pečenim mesom, pripremite je brzo i lako
U frižideru može stajati do tri dana, a možete je služiti uz pečeno meso, krompir, a oni koji su na dijeti mogu je konzumirati kao zaseban obrok.
Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ove salate su:
dva patlidžana 3 čehna bijelog luka dvije kašike peršuna 4 kašike maslinovog ulja 3 kašike alkoholnog sirćeta so
Način pripreme:
Patlidžane očistiti i sijeckati u malo deblje kolutove. Posolite ih, pouljite i stavite da se peku. Stavite ih u zagrijanu rernu. Pecite ih dvadesetak minuta.
Za to vrijeme napravite preljev za salatu. Peršun sitno isjeckajte i stavite u zdjelu. Dodajte i sitno isjeckan luk i dodajte ulje i sirće. Ostavite smjesu da odstoji.
Kada su patlidžani pečeni stavite malo smjese u posudu. Stavite tople patlidžane. Po njima ponovno stavite preljev. Postupak ponavljate dok vam ne nestane patlidžana.
Salatu stavite u frižider. Možete je jesti odmah, a ukus joj je još bolji ukoliko sačekate da prenoći.