Ovih pet stvari je potrebno izbjegavati kao prvi dnevni obrok, prenosi hrvatski portal 24sata.
1. Paradajz
Iako je inače jako zdrav, te je pun antioksidansa i vitamina, u kombinaciji sa želučanom kiselinom može uzrokovati jake bolove u želucu.
2. Citrusni plodovi
Limun, narandže, grejp i mandarine su odličan izvor vitamina C. Međutim, oni također sadrže kiselinu koja može oštetiti sluznicu želuca te također uzrokovati bolove u ustima i jednjaku.
3. Tijesto sa kvascem
Ukoliko se konzumira ujutro, kvasac može iritirati želudac te uzrokovati nadutost i probavne smetnje. Preporučuje se izbjegavanje peciva i lisnatog tijesta ujutro.
4. Krastavci
Sirovo povrće bi se trebalo izbjegavati kao prvi obrok, jer uzrokuju jaku žgaravicu i nadutost.
5. Jogurt
Iako donosi mnogo vrijednih mliječnih bakterija koje su dobre za crijevnu floru, ne bi se trebao konzumirati na prazan želudac jer se u tom slučaju sve dobre bakterije gube u želučanoj kiselini.