Sastojci koji su vam potrebni za pripremu ove pite su:
Za koru:
75 grama narendanog maslaca 180 grama brašna pola kašičice soli kašika šećera dvije-tri kašičice hladne vode
Za fil:
500 gr bundeve narezane na kocke 2 jaja 3 kašike šećera 300 ml kondenzovanog mlijeka 100 gr krem sira malo cimeta
Način pripreme:
U posudu narendajte maslac, zatim dodajte brašno, so, šećer i vodu. Izmiješajte rukama. Po potrebi postepeno dodajite vodu i formirajte tijesto u lopticu te ostavite u frižderu pola sata.
Pobrašnite površinu na kojoj ćete razvlačiti tijesto. Stavite tijesto i polako ga razvaljajte. Tijesto prebacite u pleh za pečenje.
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte cimet, so, krem sir, pire od bundeve i kondenzovano mlijeko.
Zagrijte pećnicu na 250 stepeni, fil stavite u kalup i pecite 50 minuta. Ostavite da se kolač hladi na sobnoj temperaturi sat vremena. Služite ga s kuglom sladoleda i malo cimeta.