Gotove za 15 minuta
94

Pohovane jabuke s cimetom savršen su desert u jesenjim danima

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Sezona je jabuke, stoga ne trebate zaboraviti da za bolje zdravlje trebate posegnuti za samo jednom jabukom. Osim što ih možete jesti sirove možete ih kuhati, preraditi u sokove, mermelade, ali i napraviti neke od najukusnijih deserta.

Mi vam donosimo recept preukusnih pohovanih jabuka. Za ovaj recept bitće vam potrebni sljedeći sastojci:

1 jaje 2 jabuke 1 kašičica šećera 1 kašičica soli cimet prašak za pecivo malo ulja brašno voda

Način pripreme:

Brašnu dodajte šećer, prašak za pecivo , so i dobro izmiješajte. Smjesi dodajte vodu i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu poput smjese za palačinke. Ostavite da odstoji 20-tak minuta.

Jabuke operite, ogulite i izrežite na što tanje krugove. Jabuke močite u smjesu i pecite ih u dobro zagrijanom ulju.

Kada dobiju zlatnu boju izvadite ih i stavite na papirni ubrus kako bi upile višak masnoće. Pospite ih šećerom u prahu i cimetom.