Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Somun je takodje nesto sto BiH treba da zastiti i od toga napravi brend.
SveZnamoSad, a znali smo i prije da si najveci pacijent na ovom portalu
Goo gdje si ti u turskoj jeo somun?
Nije samo somun. Njihove kifle ali i sva ostala peciva, nemaš nogdje pojesti tako nešto ukusno. A i cijena je ok, nije neki precijenjeno fansi mjesto. Još sto godina najmanje radili.
Najbolji somuni. Sjećam se odmah iza rata, hladno, snijeg napadao i to baš (a tad se nije čini mi se ni topio do aprila), mračno katastrofa, kandilji gore a ja nosim somun od Poričanina. Mirišeee… Tad pekara nije bila ovako renovirana al red za somune je i tad bio do TipTopa skoro.
Biber kifle, nema boljih😀😀
Odlicna peksra, vrhunski proizvod. Vrlo cesto dolazim u Sarajevo i svratim do pekare “Poricanin”.. Svaka cast !!!
Bosnoljub.. zato sto navijas protiv Hrvatske, a ja kao Dalmatinac, hrvat navijam svim stcem za Bosnu.. Ne valjas ko covjek.. mi smo naši i trebamo navijat za naše !!! Na kojem jeziku sad pišemo ???? Treba li ti prevoditelj???
somune su prve poceli da prave sandzaklije,ja sam ko dete gljedao da somuni stizu iz pazara,nas su Sarajlije kopirale,takodjer sto se zna da je poricanin nase sandzacko bosnjacko prezime
Ako je sandzacko, znaci da je srbijansko. Koliko poznam zemljopis Sandzak je dio Srbije. S Bosnom i bosancima nema ama bas nikakve veze.
Pekara otvorena 1923., gdje su tad sandze bile? 😂
Divna porodica! 🥰 Selma, najmladja kcerka najslađe stvorenje ikad! ❤ starije dvije, prelijepe, dva giganta od žena! ❤😁
Lijepa priča, ali kako je priča o 1923. godini vratila Mehagu u doba njegovog djetinjstva, ne čini mi se da je prebacio stotku, moj klixe.
Ne znam jesi li pročitao, pekaru je naslijedio PD AMIDZE koji nije imao djece. Mehaga ima 77 godina, pa skontaj, upali malo te moždane vijuge
gooUsere, ja proĉitao s razumijevanjem, vidi citat: "Priča o pekari Poričanin vratila nas je u 1923. godinu, a gospodina Mehu u doba njegovog djetinjstva."
Znam im sina Nadira mnogo dobar momak!!!
Ma sve super ali makni to since iz natpisa,ima i nasih rijeci; osnovano,otvoreno,ustanovljeno
Nisu loši, ali pekara Vrbanjuša na ulazu u golobrdicu, preko puta tekije je najjaca u ovom dijelu svemira.
Ma super tradicija. Lijepo vidjeti.
Juce ujutro kupio tri puta tri, u svakoj kesi, izmedju dva friska, bio po jedan od dan-dva prije….
Nisam nikad jeo somun iz ove pekare, ali doista svaka cast malo ima biznisa koji posluju 100 godina na ovim prostorima.
I za 100 god. Nije se maknuo s polazne tacke a Mlinari Subways Sita i ostali lanci napreduju . Nije Bosnjo za businessa
Bolje odrzavati nesto 100 godina nego nesto isforsirati za 10 ili 20 gor koje na kraju propadne ;)
Tradicija i kvalitet,za smun je najbitnije pečenje,u krušnoj peći na suha bukova drva i ne više od 6minuta.
E nije tacno, pecenje treba da traje 5minuta, 56 sekunde i 25 stotinki!
Nije istina ide 22 stotinke