Sastojci koji su vam potrebni za pripremu ovog kolača:
300 g mljevenog keksa 200 g crne čokolade 100 ml mlijeka
Fil:
500 ml mlijeka 80 g pšeničnog griza 100 g šećera 200 g kokosa
Glazura:
100 ml slatkog vrhinja 100 g crne čokolade 40 g putera
Način pripreme:
Čokoladu izrednajte i dodajte je mljevenom keksu. Miješajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte mlijeko i promiješate. U kalup za tortu stavite keks i rasporedite ga ravnomjerno. Pritisnite ga rukama kako biste dobili ravnu površinu.
U šerpu stavite pola litra mlijeka, šećer i pšenični griz, promiješajte i stavite da se kuha. Povremeno miješajte kako mlijeko ne bi izgorjelo. Mješajte dok se fil ne zgusne. U skuhani griz stavite kokos i promiješajte. Fil nanesite na keks. Kada se fil ohladi prelijte ga glazurom koju ste napravili od slatkog vrhnja, crne čokolade i putera.
Ostavite da se skroz ohladi.