Recept smo pronašli na Instagram profilu Belme Halilović, koja je ovo jelo prozvala "kraljem ljeta" što zbog toga što traži upravo povrće koje sazrijeva u ovo vrijeme i ima najbolji ukus, a dijelom zbog toga jer ne zahtijeva posebne kulinarske sposobnosti i vrlo ga je jednostavno pripremiti.
Sastojci:
1 manja glavica crvenog luka, 1 manja glavica ljubičastog luka, 2 čehna bijelog luka, kocka maslaca, 1 žuta paprika, 1 zelena paprika, 1 crveni paradajz, 1 zeleni paradajz, 1 veći krompir, vezica peršuna, 2 kašike salsa sosa, vegeta, sol, mediteranska mješavina začina.
Priprema:U tavu staviti kocku maslaca, pa zatim isjeckan crveni, ljubičasti i bijeli luk.
Blago upržiti pa dodati isjeckane paprike, crveni i zeleni paradajz te krompir isječen na sitne kockice.
Dodati malo vode pa poklopiti da se dinsta na srednjoj temperaturi. Povremeno dodavati malo vode i ostaviti poklopac na pola.
Dodati začine, vegetu, sol i mediteransku mješavinu začina. Pred kraj dodati dvije kašike salse i svježe sjeckani peršun.
Kada krompir bude skuhan, sataraš je gotov.