Pravilno skladištenje
22

Sir ostaje duže svježiji uz ovaj jednostavni trik

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Ako ste bili frustrirani zbog toga koliko brzo se vaš sir pokvari nakon što ga otvorite, možda ga pogrešno skladištite. Međutim, postoje dva načina da to popravite.

Sir je omiljena namirnica širom svijeta, s mnogo varijanti koje se mogu koristiti na različite načine.

Bilo da ste ljubitelj gurmanskog sira ili jednostavno uživate u lisnatom siru u svom sendviču, važno je znati kako ga pravilno čuvati. Svaka vrsta ima različite zahtjeve kako bi se osiguralo da će ostati jednako ugodna kao onog dana kada ste je kupili.

@eatlean 2 hacks to help keep your cheese fresher for longer once opened #eatlean #eatleancheese #proteincheese #hacks #foodhacks #foodtiktok ♬ ALMOST HOME - Mad Adix, Marc Steinmeier
Dakle, ako ste postali frustrirani jer je se vaš sir osušio ili ubuđao brže nego što ste očekivali - to bi moglo biti zato što ste sav svoj sir čuvali na isti način. Zato se jedna žena oglasila na društvenim mrežama kako bi podijelila svoj savjet da omiljena mliječna hrana ne propadne.

Ona je podijelila svoja dva trika koja pomažu da sir ostane svježiji duže kada se otvori. U snimku, koji je dobio više od 6.300 pregleda, viđena je kako otvara dvije uobičajene teksture sira prije nego što je pokazala obožavateljima kako ih pravilno čuvati.

Prvi je sirni namaz na koji je nakon otvaranja skladištila tako što je ispod poklopca stavila strech foliju, a potom zatvorila pakovanje. Drugi sir je umotala u pek papir kako se ne bi osušio.

sir