Gastro
17

Šta jedu uposlenici Facebooka, Googlea, Applea, Twittera: Zavirite u restorane najvećih svjetskih kompanija

Klix.ba
Google (Foto: Brightside.me)
Google (Foto: Brightside.me)
Hrana tokom pauza za ručak u modernim uredima može se takmičiti s najboljim restoranima na svijetu. Postoji samo jedna razlika: besplatni su (samo za osoblje, naravno).

Ove uspješne kompanije odavno su shvatile da efikasnost i elan kod radnika, zavisi od njihove dobre ishrane. U nastavku pročitajte kako izgledaju obroci u najvećim svjetskim kompanijama.

Google

Sjedište Googlea se nalazi u New Yorku. Zaposleni u poduzeću su dobili tri besplatna obroka dnevno u Hemispheresu, s prekrasnim pogledom na Manhattan. Restoran ima nekoliko zona gdje možete pronaći razne kuhinje, fast food, grickalice i pića.

Apple

Sjedište Applea se nalazi u Cupertinu u Kaliforniji. Njihov restoran se zove Caffè Mac, vrlo je prostran, ugodan i potpuno besplatan. Caffè Mac služi meksičku, talijansku, japansku, špansku i francusku kuhinju za ručak, kao i brzu hrane. Za doručak obično uzima jagode uz francuski tost, čokoladne palačinke, cijeđene sokove, nekoliko vrsta sladoleda i drugi deserte. Meni se stalno mijenja.

Facebook

Nedavno se uredništvo Facebooka preselilo u mali grad Menlo Park u Kaliforniji. Osoblje kompanije je dobilo besplatne obroke tri puta dnevno u Epic Cafeu. Ovaj café poslužuje uglavnom američku i azijsku kuhinju. Tu je i popriličan bonus za goste kompanije, koji dobijaju velike popuste.

Dropbox

Glavni ured Dropboxa se nalazi u San Franciscu i njegova kafeterija se zove Tuck Shop. Kafić se prostire na oko 400 metara i tu je gotovo neograničen izbor svakog obroka. Kompanija posebno cijeni svoje kuhare, koji su radili u najboljim restoranima širom svijeta.

Pixar

Pixar Cafè Luxo u Kaliforniji pozdravlja svoje posjetitelje sa statuama Pixar likova kao što su Buzz Lightyear i Woody. Na meniju Cafè Luxa nude se raznovrsna jela, kao što su losos u javorovom sirupu, tjestenina, hamburgeri, pržene raviole, Burritos, pizze i sve moguće vrste slastica.

Twitter

Sjedište popularnog mikrobloging servisa od nedavno se nalazi u novom prostoru, smješteno je u zgradi izgrađenoj 1937. godine na Market Squareu, u srcu sunčanog San Francisca. Tu je besplatan kafić za osoblje, gdje je meni podijeljen u različite vrste jela koja su označena sa hashtagovima i imenima kao što su #comfort food, #tenderloin, i #birdfeeder.