Isprobajte i vi
52

Tajno rješenje za pohranu banana kako bi im produžili vijek trajanja

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Za ljubitelje banana dani kada se vaš omiljeni voćni zalogaj pretvarao u kašu, prije nego što ste imali priliku uživati ​​u njima, uskoro bi mogli biti stvar prošlosti.

Trik da vaše banane očuvate svježije duže je jednostavniji nego što mislite jer se ispostavilo da su ih mnogi od nas pogrešno skladištili. Jednostavnom promjenom načina na koji ih čuvate, mogli biste češće uživati ​​u prekrasnim bananama.

Banane su prilično nježne i "ne vole" miješanje s drugim voćem, posebno krivcima za proizvodnju plina etilena kao što su jabuke ili kruške. Ovaj plin ubrzava proces zrenja koji dovodi do neželjenog kvarenja.

Dr. Erin Carter govori o najboljem načinu da te žute slastice održe dovoljno zrelim, ističući da se trebaju kloniti drugog voća. On otkriva genijalno, ali jednostavno rješenje koje sprječava da banane prebrzo zriju.

Banane prirodno emituju velike količine plina etilena kroz svoje stabljike, ubrzavajući proces zrenja. Ali postoji trik za zaustavljanje sazrijevanja, samo zamotajte te petiljke banane aluminijskom folijom.