Većinu hrane koju jedemo vežemo za određene zemlje: pomfrit za Francusku, pastu za Italiju, čili za Meksiko, sosove za Englesku. Ali to nisu zemlje njihovog porijekla.
Nova studija otkrila je kako ljudi u 90 posto slučajeva nisu u pravu kada govore o zemljama iz kojih potiču određena jela.
Tri četvrtine ispitanika odgovorilo je kako čili potiče iz Meksika, ali on zapravo dolazi iz SAD-a, dok originalna torta sa sirom potiče iz antičke Grčke. Više od 90 posto ljudi smatralo je da pomfrit dolazi iz Francuske, ali Belgija je njegova matična zemlja.
Pastu nisu izmislili Italijani, već Kinezi. To nije znalo 95,1 posto ljudi. Italijani nisu prvi pravili ni lazanje, već Grci.
Tjestenina s pilećim mesom i rižom potiče iz SAD-a, tacosi ili tortilje s grilovanim mesom su iz Texasa, a ne Meksika.
U anketi su učestvovale 1.003 osobe.
Možda vas zanima
Završena AB konstrukcija
Park Residence poprima završne obrise: Privedene kraju ključne građevinske faze
Vezani članci
Hrana za oblikovanje
Lista namirnica koje sagorijevaju trbušne masti za koju malo ljudi zna
Zamrzivač spašava vrijeme
Najbolja smrznuta hrana koju treba uvijek imati pri ruci
Nemojte to raditi