Potrebno je samo malo truda, a svojim zadovoljstvom nesumnjivo će odgovoriti i najistančanija gurmanska nepca.
Piletina zapečena sa mozzarella sirom u pesto sosu
Za pripremu ovog jela potrebno je
-
200 grama pilećeg filea
-
200 grama mozzarella sira
-
200 grama svježeg paradajza
-
so, biber,
-
pesto sos,
-
peršun
-
vrhnje za kuhanje
Način pripreme
Pileći file isjeći na komade, posoliti i pobiberiti. Zatim svježi paradajz i mozzarellu isjeći na kriške. Spomenute sastojke redati naizmjenično u vatrostalnu posudu na način: komad piletine, kriška sira, kriška svježeg paradajza.
Nakon što ste posudu popunili, sve poredano ponovo pobiberiti i malo posoliti, zatim dodati pesto sos te preliti sa 100 mililitara vrhnja za kuhanje. Posudu staviti u rernu te jelo zapeći 20 minuta na 200 stepeni. Gotovo jelo servirati i ukrasiti komadićima peršuna.
Orada sa krompirom i lukom
Potrebni sastojci
-
jedna orada
-
200 g krompira
-
100 g luka
-
so, biber
-
začini
-
puter
Način pripreme
Oradu očistiti, posoliti, pobiberiti te staviti da se peče na roštilj ili tavu. U međuvremenu kao prilog odvojeno skuhati krompir i luk. U posebnu tavu dodati već skuhani krompir i luk, zatim malo soli, bibera, začina po želji i kašiku putera, sve sjediniti te servirati na tanjir.
Ispečenu oradu je potrebno filetirati te u konačnici redati preko priloga. Na kraju sve ukrasiti sa malo rukole ili peršuna.
Cezar salata
Potrebni sastojci
-
cezar dresing
-
200 g pilećeg filea
-
nekoliko listova suhog mesa
-
nekoliko listova zelene
-
nekoliko listova kristal salate
-
rukola
-
radić
-
sir parmezan
-
susam
-
majoneza
-
kečap,
-
kajmak
-
senf
-
tunjevina
-
so, biber
-
maslinovo ulje
Način pripreme
Nekoliko listova zelene i kristal salate, rukolu, radić i susam pomiješati, začiniti maslinovim uljem i dodati Cezar dresing koji se sastoji od majoneze, kečapa, kajmaka, senfa, tunjevine, soli i bibera.
Nakon što pripremite salatu, ispržiti 200 grama pilećeg filea i nekoliko listića suhog mesa. Već pripremljenu salatu izmiješati sa pilećim i suhim mesom, servirati na tanjir te narendati parmezan.