Isprobajte i vi
2

Tri zlatna pravila za pripremu najbolje pečenog krompira u air fryeru

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Kada je u pitanju pečenje hrskavog pečenog krompira, air fryeri mijenjaju igru. Brza cirkulacija zraka replicira učinak dubokog prženja bez potrebe za puno ulja.

Uprkos tome što su neki ljudi još uvijek skeptični prema korištenju ovog uređaja za uštedu energije za pravljenje hrskavog, kuhar Martin Senders ima tehniku ​​koja obećava vrhunske rezultate.

Martin se zaklinje u metodu u tri koraka za vrhunsku hrskavost krompira. Njegovo prvo pravilo je da uvijek prži krompir nakon što ga isječe.

"Obavezno ih na brzinu potapšajte suhim kuhinjskim papirom ili papirnim ubrusima, kako bi se što više osušili. Ovo pomaže u uklanjanju vlage, otvarajući put za ekstra hrskavu vanjštinu", dodaje.

Drugi savjet koji treba isprobati prilikom pečenja na zraku je da ih stavljate u manjim količinama.

Prepun air fryer može biti primamljiv kada ste gladni, ali može zaustaviti pravilno kruženje vazduha, što može rezultirati neravnomjerno prečenim krompirom.

U onim trenucima kada trebate nahraniti više ljudi, kuhar je preporučio da rasporedite krompira rešetkasti dio air fryera. On je ustvrdio da ovo omogućava vrućem zraku da u potpunosti cirkulira oko njih za ukusno hrskavu vanjštinu.