Trik kuhara za savršeno hrskavu piletinu: Sve što vam treba je kipuća voda
Njegov jednostavan trik je brzo postao viralan i ostavio mnoge ljude veoma impresioniranim.
Ne trebaju vam nikakvi posebni sastojci ili začini, a još jedna dobra stvar kod Mohammadovog načina pripreme piletine jeste što ne zahtijeva predug boravak u kuhinji.
Yasinov savjet je prilično jednostavan - traje nekoliko sekundi i osigurat će da koža na batacima ili krilcima bude hrskava, baš onakva kakvu želite.
Cijeli trik krije se u kipućoj vodi kojom je potrebno preliti krilca ili batake prije pečenja u rerni.
@m_yasin24 Wow it’s been a whole year 🙏🏼 thank you all! #viral #washyourchicken #dontwashyourchicken #fyp #easyrecipes #humbled ♬ original sound - Valentina Trovato
Mohammad je rekao: "Kipuća voda zateže kožu piletine i čini krila hrskavim nakon što ih ispečete."
Na snimku s TikToka se može vidjeti kako Mohammad sipa prokuhanu vodu na pileća krilca, prije nego što ih stavi u rernu.
Prema ovom kuharu, to će osigurati savršenu hrskavu kožicu.
Mohammadov video je očigledno impresionirao mnoge jer je prikupio nevjerovatnih 7,8 miliona lajkova, a mnogi su u komentarima istakli oduševljenje jednostavnošću trika.