Riječ je o medu.
"Ovaj će vam pečeni krompir izazvati pravu ovisnost; savršena je ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti", napisala je Ford u svojoj objavi, a evo što ćete za njega trebati i kako se priprema.
Sastojci:
-
Dva kilograma crvenog krompira
-
Dvije kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
-
50 grama maslaca
-
Mješavina začina
-
Sol i biber
-
Jedna kašika meda
Priprema:
Zakuhajte posudu vode i dodajte krompir. Krompir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stepeni. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i pecite dvije minute dok se maslac ne otopi.
Dodajte ocijeđeni krompir i pomiješajte ga s uljem. Začinite mješavinom začina, solju i biberom. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite još 25-30 minuta ili dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je još vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom.