Uz ovaj savjet za skladištenje luk može trajati i do šest mjeseci
Gastro blogerica i osnivačica web stranice The Yummy Life Monica Matheny imala je problema s održavanjem luka i bijelog luka svježima unatoč tome što ih je stavljala u kuhinjsku policu. Zbog toga je upitala svoju majku za savjet.
"Prije nekoliko mjeseci moja mama je priskočila u pomoć. Posljednji put kad sam je posjetila, pokazala mi je kako je skladišti svoj luk", rekla je Matheny.
Ona je istakla kako njena majka stavlja luk u običnu papirnatu vrećicu s rupama te na taj način luku produži rok trajanja i do šest mjeseci. Monica Matheny je i sama bila skeptična, ali je prihvatila ovaj savjet i uvjerila se da djeluje.
Dakle, za pravilno skladištenje luka i češnjaka trebat će vam papirnata vrećica, alat uz pomoć kojeg ćete napraviti rupe na vrećici, marker i spajalice.
Također, važno je napomenuti da svaka glavica luk mora biti svježa i čvrsta kako bi bili sigurni da se neće pokvariti.
Za početak, presavijte vrećicu na pola po dužini, probušite jedan kraj pa preokrenite presavijenu vrećicu i probušite drugi kraj tako imate otprilike pola centimetra između svake rupe. Zatim napunite vrećicu do pola lukom i označite ga markerom, a zatim stavite spajalice na vrh kako bi luk ostao na mjestu.