Sočno i moćno
9

Volite li italijansku kuhinju, cannelloni sa svježim špinatom i sirom pun su pogodak za vas

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Cannelloni su vrsta talijanske tjestenine u obliku šupljih cijevi. Ime cannellon dolazi od italijanske riječi canna što zapravo znači trska. Mogu se puniti raznim mesnim i povrtnim nadjevima. Uz cannellone služite i miješanu salatu.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

200 g cannellona 500 g špinata 50 g maslaca 300 g sira ricotte 200 g mladog sira 4 kašike naribanog parmezana malo soli i bibera 1 jaje malo bijelog luka bešamel sos

Način pripreme:

Cannellone stavite u vrelu posoljenu vodu i kuhajte samo dvije minute. Listove špinata isperite i isjeckajte.

U zdjelu razbijte jaje, začinite ga solju i biberom, promiješate i dodajte svježi kravlji sir, sir ricotta, polovinu ribanog parmezana, čehne bijelog luka, svježe sjeckane listove špinata i promiješajte.

Smjesom napunite cannellone i slažite ih jedan do drugog u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu.

Bešamel sosom prelijte cannellone. Stavite ih u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 35 minuta.