Za pripremu ovog deserta trebat će vam tridesetak minuta. Sastojci su dovoljni za osam osoba.
Potrebni sastojci:
4 kašike prezle 4 kašike rastopljenog putera 2-5 kašika cimeta (po vašem ukusu) 2 kašike meda 1 čajna kašičica ekstrakta vanilije 4 zrele breskve sladoled od vanilije
Način pripreme:
Operite breskve i prepolovite ih te uklonite košpicu. Zagrijte pećnicu na 250 stepeni. Obložite pleh za pečenje papirom i pospite ga prezlom. Pecite je petnaestak minuta dok ne porumeni.
U tavu stavite maslac i pustite da se otopi i ne postane zlatnosmeđe boje. Miješajte ga da ne zagori. Otopljeni maslac stavite u posudu i dodajte mu med, vaniliju i cimet.
Na grill tavi ispecite breskve. Prelijte ih smjesom od maslaca, meda, vanilije i cimeta. Na vrh stavite kuglu sladoleda od vanilije i pospite pečenom prezlom. Uživajte!